ГоловнаПолітика

Екс-начальнику одеської міліції Луцюку загрожує 10 років в'язниці через справу 2 травня

Міліціонер міг врятувати людей з Будинку профспілок, вважає слідство.

Екс-начальнику одеської міліції Луцюку загрожує 10 років в'язниці через справу 2 травня
Петр Луцюк
Фото: http://2maygroup.blogspot.com/

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього керівника ГУ МВС України в Одеській області Петра Луцюка у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня.

Як повідомляється на сайті наглядового відомства, Луцюку інкриміновано три статті Кримінального кодексу - ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366. Найбільше покарання за цими статтями - 10 років позбавлення волі.

Луцюку інкримінується зловживання службовим становищем, яке виразилося в умисній, всупереч інтересам служби, бездіяльності з метою отримання для себе неправомірної вигоди немайнового характеру і призвело до настання тяжких наслідків у вигляді загибелі під час масових заворушень 2 травня в Одесі 48 осіб і поранено ще 200. Колишньому начальнику обласної міліції також інкримінується те, що він усвідомлено залишив без допомоги людей в Будинку профспілок. Луцюка підозрюють і у службовому підробленні документів щодо введення оперативного плану "Хвиля" - він не ввів у дію цей план, спеціально розроблений для запобігання масових заворушень, а потім спробував себе вигородити.

Нагадаємо, 28 серпня Печерський райсуд Києва відмовився продовжити домашній арешт для Петра Луцюка.

Через скоєння службових злочинів під час подій 2 травня розшукується колишній заступник Луцюка Дмитро Фучеджі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram