ГоловнаПолітика

Парубій назвав координатором замаху полковника МВС Асавелюка

У повідомленні МВС скандальний силовик не згадується

Парубій назвав координатором замаху полковника МВС Асавелюка
Сергей Асавелюк в центре
Фото: fakty.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що замах, який він пережив рік тому, координував полковник міліції Сергій Асавелюк.

"Рівно рік тому біля готелю «Київ» мені і моїм друзям під ноги кинули бойову гранату. Мій товариш сотник Самооборони, який був поруч, Михайло Ноняк жартує, що це наше друге народження. Просто пощастило, що граната закотилася за гранітний бордюр, який і врятував життя не тільки мені, а й багатьом людям, які були навколо. Сьогодні вже відомо, що це замовлення Кремля, що координував його Сергій Асавелюк «Асса», командир снайперської групи під час розстрілу Майдану. Це ті самі люди, які хотіли мене вбити на Майдані. Рік тому вони знову намагалися дістати мене. Не дочекаєтесь. Спасибі МВС і міністру Арсену Авакову за якісно проведене слідство. Тепер сподіваємося, що суд винесе справедливий вирок", - написав Парубій у фейсбуці і поділився посиланням на повідомлення на сайті МВС із результатами розслідування.

У цьому повідомленні згадок про причетність Асавелюка до замаху немає.

У коментарі "Українській правді" Парубій заявив, що дізнався про можливу причетність Асавелюка з інформації МВС, отриманої ним у четвер.

"У тому звіті, що я вчора читав, він (Асавелюк - ред.) безпосередньо координував", - сказав Парубій, додавши, що сам був цим здивований.

Він повідомив, що Асавелюк фігурував у цій інформації МВС мінімум двічі.

У свою чергу директор комунікацій МВС Артем Шевченко в коментарі УП підтвердив, що Асавелюк фігурує в цій справі, проте його статус поки не визначено і підозру не висували.

"Версія про причетність цієї особи перевіряється оперативним слідчим шляхом", - сказав він.

Шевченко додав, що більше поки сказати не може, щоб не нашкодити слідству.

Сергій Асавелюк під час Євромайдану обіймав посаду начальника відділу координації спецпризначення Управління бойової та спеціальної підготовки ГУ ВВ МВС України. Його звинувачували в тому, що він командував снайперами на Майдані.

У квітні 2014 року стало відомо, що Асавелюк пройшов перевірку Генеральної прокуратури і не став підозрюваним. МВС тоді повідомило, що проводить власну перевірку, від результатів якої залежить, чи залишиться Асавелюк працювати в органах внутрішніх справ.

Пізніше, як мінімум до червня 2014 року, Асавелюк брав участь у АТО.

Чи залишається він досі на службі в МВС, не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram