ГоловнаПолітика

У Полтаві вибили двері в кабінет мера Мамая

Вибори секретаря міськради обернулися погромом

У Полтавській міськраді вибили двері в кабінет мера Олександра Мамая, повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

Фото: poltava.to

Інцидент стався під час виборів секретаря міськради. Мамай запропонував на цю посаду Оксану Деркач, яка обіймала її в попередньому складі, і оголосив перерву до 30 грудня для узгодження з фракціями. Таке рішення не сподобалося окремим депутатам, і вони пішли в кабінет Мамая, де той зачинився.

У результаті спроби пройти в кабінет мера троє дверей, що ведуть із залу засідань до кабінету міського голови, пошкодили, одні вибив чоловік, який представився громадським активістом.

Проти кандидатури Деркач виступають фракції Блок Петра Порошенка, "Батьківщина", "Партія простих людей" і "Свобода".

Нагадаємо, у листопаді 2014 року народний депутат Сергій Каплін виламав двері в кабінет мера Полтави Мамая, а також його першого заступника мера і начальника управління капітального будівництва. Він очолював протестувальників, які вимагали прискорити терміни здачі соціального будинку в Полтаві. Мамая тоді не було на місці, і тоді Каплін виламав двері, засипав сіллю столи, підлогу і крісло мера, а потім акцентував увагу журналістів на фотографії екс-президента України Віктора Януковича, що знаходиться в кабінеті мера, і залишив приміщення.

Правоохоронці нардепу не перешкоджали, мотивувавши це тим, що Каплін є народним депутатом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram