ГоловнаКультура

Держкіно спростувало заборону на показ "Іронії долі"

"Чорний список" Мінкульту не є підставою для зняття з ефіру радянських фільмів.

Держкіно спростувало заборону на показ "Іронії долі"
Талызина вместе с Лией Ахеджаковой в "Иронии судьбы"

Держкіно заперечує, що в Україні заборонили показувати "Іронію долі" й інші фільми, в яких знімалися особи з "чорного списку" Мінкульту. Про це розповіла Zaxid.net прес-секретар Держкіно Ксенія Косик.

"Нацрада [з подачі якої ЗМІ почали писати про заборону «Іронії долі»] може тільки контролювати те, що показують на телеканалах. Прокатні посвідчення видає Держкіно. Ніхто прокатне посвідчення фільму «Іронія долі» не скасовував. Зараз права на показ належать телеканалу СТБ. Думаю, фільм покажуть, адже ніхто не забороняв. Так званий «чорний список», на який усі реагують, поки що не підкріплений жодним нормативно-правовим актом. Хоча, звичайно, всі розуміють, що серіали з Пореченковим або Охлобистіним показувати не варто", - сказала вона.

У фільмі "Іронія долі" знялася Валентина Тализіна, яка зіграла подругу головної героїні Наді, а також озвучила саму Надю, яку зіграла полька Барбара Брильська. Тализіна зі самого початку схвалила незаконну анексію Криму Російською Федерацією, підписавши звернення діячів культури на підтримку Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram