ГоловнаПолітика

Іванчук: Рада зобов'язана прийняти бюджет до кінця року

Саботаж з боку депутатів може зробити курс "захмарним".

Іванчук: Рада зобов'язана прийняти бюджет до кінця року
Фото: 24tv.ua

Бюджет на 2016 рік потрібно прийняти до Нового року, інакше держава може залишитися без підтримки МВФ, що призведе до економічної нестабільності в країні.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова економічного комітету Ради Андрій Іванчук у середу в ефірі ТРК "Україна".

"Не прийняти бюджет не можуть. Якщо депутати не приймуть законопроекти, пов'язані з бюджетом, якщо не буде прийнятий і сам бюджет'2016 - це означає, що народ України залишиться без заробітних плат, пенсій, фінансування армії, без міжнародної підтримки, курс валют буде захмарним. Під питанням буде економічна стабільність, якої вдалося досягти Уряду та коаліції в такий складний період для держави", - наголосив він.

Іванчук додав, що уряд пішов назустріч усім вимогам фракцій і окремих депутатів і погодив законопроекти з міжнародними кредиторами.

"Уже два тижні між урядом і парламентаріями триває дискусія про законопроекти, які формують видаткову і дохідну частини бюджету. Ми повинні розуміти, що, прийнявши бюджет на 2016 рік, ми отримаємо збільшення соціальних стандартів на 12%, отримаємо 113 млрд грн для фінансування безпеки й оборони нашої країни, 38 млрд грн підуть на виплати субсидій. І найголовніше - ми отримаємо економічну стабільність, фіксований курс гривні і підтримку міжнародних донорів", - підкреслив народний депутат.

"Основні питання, які стосуються акцизного збору, підтримки сільського господарства, рентних платежів, платежів за радіочастоти і багато інших - компромісів досягнуто. Залишилося тільки одне - щоб парламент їх прийняв", - додав він.

Відповідаючи на запитання журналіста про вимоги МВФ прийняти бюджет, Іванчук відповів: "У нас є вимоги від МВФ, щоб бюджет був прийнятий у рамках 3,7% від ВВП. Також МВФ вимагає, щоб у законопроектах були вказані реформи, які необхідні для економічного розвитку нашої держави. Тому я закликаю своїх колег відкинути політичні інсинуації і проголосувати за законопроекти, щоб ми зустріли Новий рік з бюджетом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram