ГоловнаПолітика

Рада вирішила працювати в четвер до ухвалення бюджету

Рішення ухвалили з четвертої спроби.

Рада вирішила працювати в четвер до ухвалення бюджету
Фото: volyanarodu.com.ua

Верховна Рада підтримала пропозицію спікера Володимира Гройсмана продовжити засідання в четвер, поки не буде вичерпано порядок денний. Гройсман пояснив, що це необхідно, аби парламент прийняв бюджет на наступний рік.

Цю пропозицію проголосували з четвертого разу - 232 депутати. Першого разу для прийняття рішення не вистачило 31 голосу, другого - 15 голосів, третього - одного.

У порядку денному на четвер зазначено проект державного бюджету на 2016 рік (№3000), проект змін до Податкового кодексу (№3688) і пов'язані з прийняттям держбюджету законопроекти.

Спочатку депутати повинні визначитися з уже обговореними законопроектами - це проект змін до Податкового кодексу та бюджетний законопроект №3627 про обов'язкове перерахування державними підприємствами до бюджету не менш ніж 30% від річного чистого прибутку, №3628 про дозвіл розкриття банківської таємниці за запитом Міністерства фінансів для перевірки наданих для оформлення соціальних виплат даних громадян і №3533 про скасування введеного з 2015 року додаткового імпортного збору 5-10%.

Розгляд держбюджету-2016 заплановано на 17:00.

Нагадаємо, Верховна Рада закрилася в середу, так і не зумівши прийняти жоден бюджетний законопроект, який необхідний для продовження фінансової допомоги з боку західних кредиторів.

Якщо Рада не прийме бюджет, узгоджений з МВФ, фонд зупинить кредитну програму, в рамках якої Україна отримала вже 6,7 млрд доларів. Це автоматично зупинить усі інші кредитні програми з боку кредиторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram