ГоловнаПолітика

Кононенко: Мартиненко зробив мужній вчинок, склавши мандат

"Того ж Лещенка, Заліщук та Чумака спробуй "витиснути" з парламенту".

Кононенко: Мартиненко зробив мужній вчинок, склавши мандат
Игорь Кононенко
Фото: solydarnist.org

Микола Мартиненко скоїв мужній вчинок, відмовившись від мандата депутата Верховної Ради. Про це в коментарі виданню "День" повідомив заступник фракції БПП "Солідарність" Ігор Кононенко.

"Ми не спілкувалися з Мартиненком з приводу цього голосування. Позиція нашої фракції була - голосувати. Але окремі депутати сказали, що не будуть, - повідомив Кононенко. - Я голосував "за". З боку Мартиненка - це мужній вчинок, не гра. Він прийняв рішення, і було два голосування. Якби він не хотів і якби це дійсно була гра, то Гройсман міг би не ставити на голосування його кандидатуру втретє".

За його словами, це правильний крок Мартиненка: "Він абсолютно впевнений, що доведе свою правоту. Ви ж журналісти, розумієте, що з боку того ж Лещенка було багато маніпуляцій, м'яко кажучи: висмикування документів, перекладання. Людині це набридло... Він упевнений, що всі процеси виграє".

"Більше за всіх за депутатські крісла тримаються ті, хто кричить. Ось того ж Лещенка, Заліщук та Чумака спробуй "витиснути" з парламенту. А люди самодостатні абсолютно не тримаються. Є якісь амбіції і позиції, то розвернувся і пішов", - сказав Кононенко.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада позбавила мандата депутата від "Народного фронту" Миколу Мартиненка. Він є одним із близьких соратників прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram