ГоловнаПолітика

Суд повернув нардепу Новинському 2,6 млн гривень "решти" за Лукаш

Апеляційний суд удвічі зменшив суму застави

Суд повернув нардепу Новинському 2,6 млн гривень "решти" за Лукаш
Фото: comments.ua

Печерський районний суд Києва повернув депутату Верховної Ради Вадимові Новинському (Опозиційний блок) частину застави в розмірі 2,56 млн гривень, яку він вніс за колишню міністра юстиції Олену Лукаш.

Про це йдеться в ухвалі суду від 7 грудня.

Депутат звернувся до суду з проханням повернути частину застави зі спочатку внесених 5,1 млн гривень. Своє клопотання Новинський пояснив тим, що Апеляційний суд зменшив суму застави з 5,12 до 2,56 млн гривень.

"Оскільки... сума сплаченої застави становила більшу суму, ніж та, яка була визначена постановою Апеляційного суду... то слідчий суддя прийшов до висновку про задоволення заяви про повернення суми грошової застави в частині надміру сплачених коштів", - наголошено в судовому рішенні.

Тож суд постановив повернути Новинському 2,56 млн гривень.

Нагадаємо, Лукаш затримали 5 листопада у справі про розкрадання коштів. Їй пред'явили підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді Міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і в скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Того самого вечора депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський вніс за неї заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram