ГоловнаКультура

Гаррісон Форд отримав за роль у "Зоряних війнах" у 50 разів більше, ніж інші актори

"Діснею" довелося розщедритися, щоб роздобути Хана Соло

Гаррісон Форд отримав за роль у "Зоряних війнах" у 50 разів більше, ніж інші актори
Фото: EPA/UPG

Британська газета Daily Mail опублікувала дані про гонорари, які отримають головні дійові особи сьомого епізоду "Зоряних воєн".

Найбільше заробить режисер Джей Джей Абрамс. Його початковий гонорар становить близько 5 млн доларів, але він також виторгував собі 2% від касових зборів. Враховуючи, що, згідно з прогнозами, нові "Зоряні війни" можуть заробити до двох мільярдів доларів, Абрамс додатково отримає ще 40 млн.

Серед акторів найвищий гонорар має Гаррісон Форд. Згідно з відомостями Daily Mail, щоб умовити Гаррісона повернутися до ролі Хана Соло, продюсерам довелося розщедритися на 25 мільйонів доларів. Крім того, Форд отримає 0,5% від касових зборів фільму - це ще до 10 мільйонів.

Наявність Марка Гемілла і Керрі Фішер коштувала "Діснею" набагато дешевше - приблизно по 1,5 мільйона доларів. Виконавці головних ролей Джон Боєга і Дейзі Рідлі отримають за "Пробудження Сили" загалом по 450 тисяч доларів кожен.

Водночас Variety повідомляє, що насправді Форду заплатили менше - йдеться про суму від 10 до 20 млн доларів. Однак видання підтверджує, що його колегам заплатили набагато менше. Гонорари Боєги і Рідлі видання оцінює у 100-300 тисяч доларів. Таким чином, розрив у гонорарах між трьома головними героями нового фільму становить близько 50 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram