ГоловнаКультура

"Зоряні війни" зібрали $517 млн за перший вікенд

"Дісней" відбиває придбання франшизи стахановськими темпами.

"Зоряні війни" зібрали $517 млн за перший вікенд
Фото: B&H

Сьомий епізод "Зоряних воєн" зібрав $238 млн за перший вікенд у Північній Америці, побивши рекорд "Світу Юрського періоду", який у червні зібрав $208,8 млн.

При цьому у світовому прокаті "Юрський період" залишився першим з невеликою перевагою - $525 млн проти $517 млн. Однак це відбулося тільки завдяки тому, що "Зоряні війни" в Китаї виходять у прокат лише 9 січня.

Такі попередні оцінки подає видання Variety.

Кілька фільмів, які спробували скласти конкуренцію "Зоряним війнам" цими вихідними, залишилися далеко позаду. Стрічці "Елвін і бурундуки: Грандіозне бурундукогода" вдалося зібрати в США і Канаді лише $14,4 млн з бюджетом $75 млн, а комедії "Сестри" з Тіною Фей і Емі Полер - $13,4 млн з бюджетом $30 млн.

Замикають першу п'ятірку найбільш касових фільмів вікенду в Північній Америці друга частина фільму "Голодні ігри: Переспівниця" і "Крід: Спадщина Роккі" з результатом $5,6 і $5,1 млн відповідно.

Нагадаємо, Walt Disney заплатив близько $4 млрд за права на "Зоряні війни". Студія збирається знімати нові епізоди і спін-офи щороку, поки на них будуть приходити глядачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram