ГоловнаПолітика

Жебрівський: Кабмін заблокував роботу держреєстру у містах Донецької області

У Маріуполі та Краматорську неможна купити або продати житло

Жебрівський: Кабмін заблокував роботу держреєстру у містах Донецької області
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Кабінет міністрів заблокував роботу державних реєстрів у низці міст Донецької області, віднесених до зони проведення антитерористичної операції.

Про це заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна".

Як пояснив глава Донецької ОДА, через те, що Кабмін відніс до міст зони АТО Маріуполь, Краматорськ, Артемівськ, Дзержинськ та інші населені пункти, відбулася небезпечна законодавча колізія - на ці міста поширилася норма, що передбачає заборону на зміну власників підприємств, директорів підприємств, прав власності на нерухомість. Тепер у містах неможливо купити або продати житло, переоформити права власності.

"Тобто фактично території працюють за аналогією з територією тимчасово окупованою. Ми буквально самі були ошелешені цими речами", - сказав Жебрівський.

Він також повідомив, що Донецька ВЦА підготувала законопроект, який передбачає, що норми про заборону внесення змін до держреєстру поширюються тільки на тимчасово окуповані території, і не поширюються на території, які контролюються українською владою.

Після схвалення законопроекту у Верховній Раді і підписання його президентом, держреєстр буде розблоковано.

"Сподіваюся, що Верховна Рада прийме це рішення в терміновому порядку. Ми контролюємо цей процес і сподіваємося що на найближчому засіданні це відбудеться", - підкреслив Жебрівський.

Нагадаємо, 14 липня Рада надала інформації про рухоме і нерухоме майно громадян статус публічної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram