ГоловнаПолітика

В Україні запустять військове радіо

Гроші на радіостанцію дали американці

В Україні запустять військове радіо

З 1 березня 2016 року в Україні почне мовлення радіо для військових, повідомив радник міністра оборони Олексій Макухін.

"Не секрет, що наші військові на передовій часто страждають від інформаційного вакууму. І тому таке радіо повинно бути. 70% контенту буде музика, крім того, будуть новини і програми, розраховані на військових, - живий ефір, де військові зможуть передавати привіти, замовляти музику, розповідати новини. Також будуть ефіри з експертами та військовими", - розповів він на брифінгу у п'ятницю в Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

Створення радіостанції профінансує благодійна організація Spirit of America (США, Каліфорнія).

Засновник організації Джим Хейка розповів, що рішення про виділення коштів на реалізацію цього проекту він прийняв після відвідування зони АТО.

"Україна - це нація волонтерів. Нас це вразило. Люди самі служать своїй країні, це саме той громадянський рух, який є основою демократичної держави. Волонтери ризикують своїм життям для того, щоб країна жила в мирі. Ми підтримуємо українців у цьому прагненні", - підкреслив він.

Керівник радіостанції майор Сергій Телетицький розповів, що студія та особовий склад, яких залучать до наповнення ефіру, розміщуватимуться у Києві. Передача контенту здійснюватиметься через супутник у FM-діапазоні.

Нагадаємо, міністр інформаційної політики Юрій Стець на початку року анонсував запуск військового телеканалу. Втім, ця ідея залишилася нереалізованою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram