ГоловнаПолітика

Порошенко створив і очолив Міжнародну дорадчу раду

Заступником голови Ради призначено Ложкіна

Порошенко створив і очолив Міжнародну дорадчу раду
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко створив Міжнародну дорадчу раду.

Відповідний указ опубліковано на офіційному сайті Президента.

"Рада створена як консультативно-дорадчий орган при голові держави, який має сприяти впровадженню реформ в Україні на основі кращого міжнародного досвіду", - наголошено в документі.

Головою ради є Президент, його заступником - голова Адміністрації Президента Борис Ложкін.

До складу Ради запрошені досвідчені авторитетні міжнародні діячі, зокрема Карл Більдт, Ентоні Блер, Елмар Брок, Мікулаш Дзуринда, Ентоні Ебботт, Александр Кваснєвський, Бернар-Анрі Леві, Андерс Ослунд, Андерс Фог Расмуссен, Штефан Фюле.

Основними завданнями Ради визначені обговорення проблем розвитку держави і найважливіших аспектів зовнішніх зносин, вироблення за результатами обговорення відповідних рекомендацій; обговорення процесу впровадження в Україні реформ, підготовка пропозицій і рекомендацій щодо визначення напрямів і механізмів здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду; подання пропозицій щодо розгляду питань на засіданнях Національної ради реформ та інших консультативно-дорадчих органів, утворених Президентом.

У положенні про Раду наголошується, що організаційною формою роботи Ради є засідання, а рішення приймаються більшістю присутніх на засіданні.

Нагадаємо, в лютому Порошенко створив Дорадчу міжнародну раду реформ і призначив її головою Михайла Саакашвілі. У травні Президент ліквідував цей орган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram