ГоловнаПолітика

Колесніков вніс заставу за колишнього заступника Лукаш

Іващенка не запроторять у СІЗО

Колесніков вніс заставу за колишнього заступника Лукаш
Юрий Иващенко
Фото: liga.net

Колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков вніс 2,5 млн гривень застави за екс-заступника міністра юстиції Юрія Іващенка, який є адвокатом екс-міністра юстиції Олени Лукаш.

Про це Лукаш повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні Борис Колесніков вніс заставу за мого друга і захисника Юрія Іващенка. Я висловлюю йому найглибшу вдячність за це. Спасибі!" - написала Лукаш.

Вона також зазначила, що сама попросила Колеснікова внести заставу за свого адвоката.

Тож Іващенко не потрапить у СІЗО.

Фото: Елена Лукаш / Facebook

Нагадаємо, 26 листопада Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику міністра юстиції Юрієві Іващенку. Він обіймав цю посаду, коли Лукаш була міністром юстиції. Зараз він є адвокатом Лукаш.

14 грудня Апеляційний суд Києва змінив Іващенкові запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі 2,5 млн гривень.

Саму Лукаш затримали 5 листопада у справі про розкрадання коштів. Їй пред'явили підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і в скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Того самого вечора депутат Ради від Опозиційного блоку Вадим Новинський вніс за неї заставу. 9 листопада Лукаш випустили із СІЗО. Її вдягнули браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram