ГоловнаПолітика

Голова київської поліції виявився організатором мітингу проти реформи МВС

Ставленик Президента Олександр Терещук уже поплатився посадою.

Голова київської поліції виявився організатором мітингу проти реформи МВС
Фото: МВД

Начальник поліції Києва Олександр Терещук поплатився посадою за те, що був організатором мітингу звільнених міліціонерів у неділю.

Про це написав у своєму фейсбуці член Центральної атестаційної комісії МВС Юрій Бутусов. Ця комісія проводить атестацію міліціонерів під час їхнього прийому на роботу в Національну поліцію.

За словами Бутусова, комісія дала добро на призначення Терещука начальником поліції Києва, оскільки на цьому наполягав Президент Петро Порошенко.

"Президент хоче на посту начальника поліції Києва свою людину, і жодні критерії його не цікавлять. Це було сказано відкритим текстом", - зазначив він.

Голова МВС Арсен Аваков і голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, стверджує Бутусов, погодилися призначити Терещука за умови, що через 100 днів його діяльність перевірять.

"Однак Терещука зняли, не чекаючи 100 днів. Причина, чому Хатія і Аваков пішли на відкритий конфлікт із Порошенком і прибрали Терещука - це те, що саме Терещук організував мітинг звільнених міліціонерів під МВС проти реформи поліції в неділю. Самі вони не вийшли - їх зігнали за наказом. Масова участь звільнених київських міліціонерів у мітингу забезпечена прямими розпорядженнями Терещука і кількох начальників районних управлінь. Навіщо був скликаний мітинг? Тому що призначивши Терещука, Хатія з Авакова не переатестували діючих начальників районних управлінь міліції Києва. А Терещук хотів зберегти всіх своїх. Його призначили за політичною логікою, і за такою самою політичною логікою він вирішив зберегти стару команду на керівних посадах у Києві", - написав Бутусов.

За його словами, Терещука "здали" кілька підлеглих, які були серед організаторів акції протесту під МВС, але прийшли до Деканоїдзе з явкою з повинною.

Нагадаємо, в неділю біля будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві пройшов мітинг працівників органів внутрішніх справ проти атестації.

Увечері в понеділок Аваков на прохання Деканоїдзе звільнив Терещука.

У вівторок міністр підписав наказ про призначення Андрія Крищенка головою поліції Києва - заступником голови Національної поліції України. Крищенко у квітні 2014 року захищав Горлівський райвідділ міліції від сепаратистів: скинув з даху будівлі російський триколор, його тоді сильно побили, був поранений. Деякі проросійські сайти навіть повідомляли, що його вбили. За героїзм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність присязі Крищенка нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram