ГоловнаПолітика

Президент сподівається, що ЄС продовжить санкції проти Росії

Голова держави пообіцяв, що Україна буде дотримуватися Мінських домовленостей

Президент сподівається, що ЄС продовжить санкції проти Росії
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що Москва поки що не демонструє готовності повністю виконувати Мінські домовленості, і висловив сподівання, що Європейська Рада, яка відбудеться 17-18 грудня, продовжить пакет санкцій проти Російської Федерації, повідомляє УНІАН.

Про це голова держави повідомив на зустрічі з віце-міністрами оборони Республіки Польща Томашем Шатковським, Латвії Раймондсом Вейонісом, Литовської Республіки Юозасом Олекасом й Естонії Ханнесом Хансо.

Порошенко подякував міністрам за підтримку в реформуванні сектору оборони і безпеки України та допомоги в лікуванні поранених, а також відзначив важливість подальшого розвитку українсько-польсько-литовської військової бригади.

Під час зустрічі голова держави приділив значну увагу виконанню Україною Мінських домовленостей з метою "якнайшвидшого припинення вогню і поверненню миру на Донбасі, початку політичного процесу і повернення українського суверенітету над окупованими територіями".

Нагадаємо, 15 грудня міністр оборони України Степан Полторак у Києві провів зустріч з міністрами оборони Естонії, Литви, Латвії та Польщі. За словами Полторака, основним з обговорюваних питань було поглиблення співробітництва між країнами в оборонній сфері, підготовка фахівців оборонного відомства, підрозділів, проведення спільних навчань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram