ГоловнаПолітика

Аваков посварився із Саакашвілі на Нацраді реформ

Міністр хлюпнув водою в обличчя губернатору в присутності Порошенка.

Аваков посварився із Саакашвілі на Нацраді реформ
Фото: www.dyvys.in

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков посварився з головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі на Національній раді реформ у присутності президента Петра Порошенка. Про це Аваков написав у своєму Фейсбуці.

"Щойно на Раді реформ пан Саакашвілі у відповідь на моє запитання до нього, чому він стосовно ОПЗ спілкувався з російським олігархом з "Уралхіма" і як це пов'язано з процесом приватизації ОПЗ, втратив над собою контроль. Одеський губернатор зірвався в істерику і почав кричати на мене: "Ніхто не має права так розмовляти з Михайлом Саакашвілі. Ти - корумпований міністр, а я - чесна людина". Я утримався від того, щоб його вдарити - хлюпнув йому в обличчя водою", - написав Аваков.

Міністр у своєму пості назвав Саакашвілі ошизівшим популістом, пустобрехом і циркачем.

"Набридло. Я не збираюся терпіти хамство войовничого мерзотника, що шукає гучний привід для відставки, проваливши роботу на своєму безпосередньому місці. Не маю наміру терпіти хама, який обманює мою країну красивою позою - всі гавнюки, а він у білому", - написав Аваков.

Саакашвілі написав у Фейсбуці, що зажадав від прес-служби Адміністрації президента оприлюднити повний відеозапис того, що сталося. За його словами, Аваков і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк негідно повелися на сьогоднішній раді реформ. "Відеозапис вели з трьох камер, і український народ має повне право бачити і знати, хто ним керує. Я відповідаю за кожне моє слово, сказане там. Настав час, щоб суб'єкти, які довели країну до ручки, відповідали за свої слова і дії", - написав він.

Нардеп Сергій Лещенко у своєму Фейсбуці написав власну версію того, що сталося.

"Після того, як Саакашвілі закінчив доповідь, міністр Аваков висловив претензії, що він виступав не так запально, як на телеефірах. Почалася сварка, Аваков звинуватив Саакашвілі в тому, що він сам злодій. На що Саакашвілі відповів, що в нього нічого немає, крім чесного імені. Після чого міністр Аваков перейшов на крик зі словами: "Забирайся з моєї країни". Вийшовши з рівноваги, Аваков кинув склянкою в Саакашвілі. Прем'єр-міністр Яценюк обізвав Саакашвілі "гастролером" і теж зажадав "забиратися з України". На це Саакашвілі сказав, що він такий самий громадянин, проте, на відміну від Яценюка, не грабував Україну", - написав Лещенко "зі слів присутніх".

Нагадаємо, що Саакашвілі нещодавно назвав прем'єра Яценюка, соратником якого є Аваков, центром корупції в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram