ГоловнаКультура

Суд повернув садибу Сікорських Міністерству оборони

Орендар будівлі може бути пов'язаний з Нестором Шуфричем.

Господарський суд Києва 11 грудня задовольнив позов про розірвання договору оренди та повернення садиби родини Сікорських (Київ, вулиця Ярославів Вал, 15-б) у сферу управління Міністерства оборони.

"Уперше за останні роки юридична служба Міноборони спільно з органами військовою прокуратурою домоглася успішного результату в питанні повернення "будинку Сікорського", який ще 2000 року передали в довгострокову оренду благодійному фонду", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Знаменитий авіаконструктор Ігор Сікорський жив у цьому будинку в 1904-1912 роках.

У 2000 році будівлю було передано в оренду міжнародному благодійному фонду "Музей повітроплавання і авіації ім. Сікорського" з головною метою - зберегти для нащадків і будинок, і пам'ять про видатного конструктора та його внесок у розвиток світової авіації. Серед засновників фонду значиться Марія Петрівна Шуфрич. Мати нардепа від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича Марія Петрівна померла 2010 року.

За 15 років перебування в оренді будівля опинилася під загрозою руйнування, обіцяний капітальний ремонт так і не було розпочато.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram