ГоловнаПолітика

У Кривому Розі відбулося чергове віче проти фальсифікацій

Нардепи планують провести Всеукраїнське віче в Києві

У Кривому Розі відбулося чергове віче проти фальсифікацій
Фото: 0564.ua

У Кривому Розі відбулося народне віче. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання 0564.ua.

Як повідомляють, на площі біля Козака Рогу люди тримали плакати "Звільнимо Кривий Ріг від рабства олігархату", "Вілкулівська ОПГ, вас два роки очікує Зек у Ростові - не зраджуйте свого пахана!" та інші.

Фото: 0564.ua

На віче виступили народні депутати України від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, Семен Семенченко, член партії УКРОП Андрій Денисенко, місцеві активісти та волонтери.

Зокрема, Соболєв поділився планами з приводу об'їзду нардепами інших міст України і закликав після цього криворіжців узяти участь у Всеукраїнському віче в Києві.

Близько 14-ї години віче завершилося виконанням гімну України.

Фото: 0564.ua

Нагадаємо, Верховна Рада не змогла призначити позачергові вибори мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. Не вистачило голосів депутатів.

9 грудня тимчасова спеціальна комісія Ради з розслідування фальсифікацій на виборах в Кривому Розі встановила наявність порушень під час другого туру виборів міського голови і рекомендувала призначити перевибори. 7 грудня Криворізький міськвиборчком прийняв звернення до парламенту з проханням призначити нові вибори в місті.

На виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Мілобог з відривом 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть вступив на посаду мера. Однак Мілобог поразки не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позов про перерахунок голосів на низці дільниць 30 листопада задовольнив апеляційний суд. Утім перерахунок досі не почали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram