ГоловнаПолітика

НФ вважає витівку Барни наслідком антиурядової кампанії

"Фронтовики" нагадали учасникам коаліції про проблеми України.

НФ вважає витівку Барни наслідком антиурядової кампанії
Фото: EPA/UPG

Партія "Народний фронт" вважає неприпустимим для європейського парламентаризму інцидент, який трапився в Верховній Раді під час зачитування прем'єр-міністром річного звіту.

Про це йдеться в заяві партії.

Соратники Арсенія Яценюка назвали вчинок депутата від БПП Олега Барни, який схопив прем'єр-міністра і намагався винести, дикунським.

"Нам важко знайти адекватне пояснення таким діям парламентарія. Однак ми висловлюємо свою впевненість у тому, що вчинок члена фракції БПП став агресивним наслідком масштабної і цілеспрямованої антиукраїнської кампанії, яка загрожує дестабілізацією всієї держави в історично відповідальний момент", - йдеться в заяві.

"Прем'єр-міністр і фракція "Народного фронту" послідовно декларують спрямованість на продуктивну і командну роботу в коаліції "Європейська Україна". Ми впевнені, що сьогодні це єдиний шанс уберегти країну в умовах зовнішньої агресії з боку Росії та інших викликів для України", - відзначили також депутати.

"Народний фронт" закликав усіх учасників політичного процесу, окремо виділивши партнерів з коаліції, "проявити державницьке мислення, припинити популістську антиурядову кампанію і спрямувати всю енергію на спільне вирішення проблем, які стоять перед Україною".

Нагадаємо, Блок Петра Порошенка виключив із фракції Олега Барну після його ексцентричної витівки. Президент Петро Порошенко підтримав таке рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram