ГоловнаПолітика

Стець пообіцяв з'ясувати, чи законно податкова перевіряє Шустера

Міністр інформаційної політики пообіцяв відповісти за лічені дні.

Стець пообіцяв з'ясувати, чи законно податкова перевіряє Шустера
Фото: 24tv.ua

Стець пообіцяв з'ясувати, чому Насіров "наїхав" на Шустера

Міністр інформаційної політики Юрій Стець пообіцяв протягом двох днів перевірити, чим є податкові перевірки студії Савіка Шустера - тиском на ЗМІ чи ж вони мають законні підстави.

Про це він заявив в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Користуючись посадою міністра, я можу щонайменше відправити офіційний запит або особисто зустрітися з Насіровим, щоб він мені пояснив, що сталося і дав чіткі докази відсутності тиску на журналіста чи на конкретну продакшн-студію. А може, були дійсно законні підстави, які стосуються роботи фіскального органу", - заявив Стець.

При цьому міністр сумнівається, що до конфлікту навколо зняття програми Шустера з ефіру "1+1" (власником якого є Ігор Коломойській, - ред.) причетна Банкова, про що раніше заявляв сам Савік Шустер.

"Важко собі уявити співпрацю Банкової з Коломойським...Невихід будь-якої програми в ефір - публічний скандал. Приховати це в часи соціальних медіа попросту неможливо", - додав також він. При цьому міністр зазначив, що за останній рік у конфлікті журналістів і чиновників перемагають працівники ЗМІ.

"Якщо якийсь чиновник був спійманий на спробі чинити тиск на журналістів, він (чиновник, - С.К.) ішов геть. Політик, який обвинувачує журналіста, за будь-яких обставин програвав. Журналісту глядачі-читачі апріорі довіряють більше, ніж політику. Це стандартна схема відносин між владою і журналістами, між владою і суспільством", - резюмував Стець.

При цьому він пообіцяв виконати взяті на себе зобов'язання.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Юрій Стець: «Порохоботи - це примітивно, паскудно, нецікаво і негідно»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram