ГоловнаПолітика

Сюмар: вчинок Барни може мати серйозні наслідки для країни

"Це дуже ганебна ситуація, яка, на жаль, матиме наслідки"

Сюмар: вчинок Барни може мати серйозні наслідки для країни
Фото: nfront.org.ua

Заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар заявила, що вчинок нардепа Олега Барни, який напав на прем'єра Арсенія Яценюка, може мати серйозні наслідки для всієї країни.

"Це необдуманий, примітивний, тупий крок, який може призвести до дуже складним перевиборів, що коштуватимуть державі і реваншу "Опоблоку", і різних радикально-популістських сил. Тому наступний склад Верховної Ради буде набагато гіршим за нинішній", - заявила депутат у кулуарах Ради в п'ятницю.

Сюмар зазначила, що ситуацією, яка сьогодні сталася у стінах парламенту, "із задоволенням скористаються і російські пропагандистські телеканали, і проросійські сили в Україні". "Це торжество наших ворогів. Це дуже ганебна ситуація, яка, на жаль, матиме наслідки. І так ситуація була дуже хиткою. Тепер коаліція вкотре опинилася перед дуже серйозною загрозою", - підкреслила Сюмар.

При цьому вона висловила думку, що вчинок Барни, який спробував принизити Яценюка, може мати зворотний ефект. "Інформаційна кампанія, яка ведеться проти нього [Яценюка] останніми днями, надзвичайно брудна. Це показує, наскільки багато сил, наскільки багато олігархів з грошима зацікавлені в тому, щоб він пішов", - зазначила парламентар.

Сюмар додала, що Барну варто покарати видаленням із залу пленарних засідань на п'ять діб.

Нагадаємо, що під час сьогоднішнього виступу Яценюка до нього підійшов Барна, вручив букет, спробував підняти прем'єра і винести його з-за трибуни. Побачивши це, до трибуни підбігли депутати від "Народного фронту" і заступилися за прем'єра. Виникла бійка, в якій Яценюк не постраждав. Зате Барні дісталося серйозно.

Після цього Барну вигнали з фракції БПП, а її лідер Юрій Луценко приніс вибачення Яценюку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram