ГоловнаКультура

"Плем'я" очолило список кращих фільмів року в Hollywood Reporter

Кінокритики продовжують підбивати підсумки 2015 року

"Плем'я" очолило список кращих фільмів року в Hollywood Reporter
Кадр из фильма Племя
Фото: Артхаус Трафик

Кінокритик Тодд Маккарті з впливового видання The Hollywood Reporter поставив український фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького на перше місце у списку кращих фільмів року.

Список опубліковано на сайті видання.

Зокрема чотири фільми з десяти - це режисерські дебюти (причому "Аномалізу" Маккарті вписав як дебют Дюка Джонсона, співрежисера Чарлі Кауфмана), один - знятий жінкою-режисером, бюджет двох перевищив 100 млн доларів, а бюджет решти був меншим за 10 млн.

Фільм Слабошпицького Маккарті назвав "найжорсткішим фільмом, який повинні подивитися нормальні люди цього року".

Нагадаємо, що "Плем'я" Слабошпицького хоч і отримало світову прем'єру в Каннах торік, в американський прокат вийшло тільки цього. У зв'язку із цим фільм фігурує в різних списках кращих стрічок року в американських кінокритиків.

Окрім "Племені", у список Тодда Маккарті увійшли фільми "Бруклін", "Син Саула", "Легенда Х'ю Гласса", "Щоденник дівчинки-підлітка", "Аномаліза", "Божевільний Макс: Дорога люті", "Сеймур: коротка вистава", "45 років" і "Керол".

Нагадаємо, лос-анджелеські критики в номінації "Найкращий іноземний фільм" відзначили дві картини: "Син Саула" Ласло Немеша і "Плем'я" Мирослава Слабошпицького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram