ГоловнаПолітика

"Самопоміч" збирається "встановлювати пряме народовладдя" у Кривому Розі

Питання з виборами міського голови мають намір вирішити "вуличними методами"

"Самопоміч" збирається "встановлювати пряме народовладдя" у Кривому Розі
Фото: Макс Левин

Об'єднання "Самопоміч" збирається вирішити питання з виборами міського голови у Кривому Розі "вуличним методом". Про це повідомив заступник голови парламентської фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, повідомляє "РБК-Україна".

"Будемо робити те, що ми почали робити в Кривому Розі, встановлювати пряме народовладдя, виганяти всіх цих "тітушок", зрадників, фальсифікаторів і корупціонерів і очищати державу від них до тих пір, поки їх у державі не залишиться", - заявив Соболєв

Також депутат скептично оцінив ймовірність того, що завтра парламент може призначити вибори міського голови в Кривому Розі, назвавши причиною низьку відвідуваність депутатами засідання ВР.

"Нам треба продовжувати те, що ми зупинили 20 лютого (2014 року, - ред.) на Майдані. Отже, вуличні методи повинні додати сили там, де не вистачає політичних", - підсумував він.

Нагадаємо, Рада не змогла призначити чергові вибори мера Кривого Рогу. Під час першого сигнального голосування законопроект №3616 набрав тільки 203 голоси, а під час другої спроби - 216 голосів. Також депутати не змогли схвалити постанову тимчасової слідчої комісії з виборів у Кривому Розі. За повернення до законопроекту проголосували лише 219 нардепів. Рішення прийнято не було.

Раніше повідомляли, що на виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Мілобог із відривом 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть вступив на посаду мера. Однак Мілобог поразки не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позов про перерахунок голосів на низці дільниць 30 листопада задовольнив апеляційний суд. Утім перерахунок досі не почали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram