ГоловнаПолітика

Близько 20 населених пунктів у Луганській області залишаються без влади

Така ситуація виникла через суперечності в законодавстві

Близько 20 населених пунктів у Луганській області залишаються без влади
Фото: facebook.com/odalug

У Луганській області на підконтрольній території близько 20 населених пунктів наразі фактично залишаються без діючої влади.

Про це заявив на прес-конференції керівник Луганської ВГА Георгій Тука, інформує "Донбасс.Комментарии".

За його словами, така ситуація виникла через суперечності в законодавстві. Зокрема, закон про військово-цивільні адміністрації в нинішній редакції фактично не дозволяє реєструвати нові ВЦА.

"Під час ухвалення останніх поправок (до закону про ВЦА, - ред.) [...] законодавці, напевно з кращих міркувань, внесли недалеку поправку, яка зараз просто паралізує реєстрацію нових військово-цивільних адміністрацій. Близько 20 населених пунктів Луганської області зараз фактично без влади. Там немає рад, немає мерій і не можна розпочати діяльність військово-цивільної адміністрації", - розповів Тука.

Він також зазначив, що народним депутатам кілька разів пропонували внести поправки в закон, але вони цього так і не зробили.

"З серпня місяця у Верховній раді лежить законопроект щодо внесення поправок до наявного закону про ВЦА... Начебто є воля, все є..." - підкреслив Тука.

Він додав, що ця проблема стосується не тільки Луганської, але і Донецької області.

Нагадаємо, у серпні Тука просив створити ВЦА у всіх районах. Раніше з таким самим проханням виступав глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram