ГоловнаПолітика

Кабмін позбавлений підтримки Ради у проведенні реформ, - нардеп

Парламент підтримав лише 30% законопроектів уряду

Кабмін позбавлений підтримки Ради у проведенні реформ, - нардеп
Фото: nfront.org.ua

Кабінет Міністрів не зміг реалізувати всі реформи, які планував, у тому числі через те, що народні депутати неодноразово провалювали урядові законопроекти. Таку думку висловив нардеп із "Народного фронту" Олег Медуниця.

За рік парламентська коаліція проголосувала лише 30% урядових законодавчих ініціатив, підрахував депутат. "Таким чином, уряд було позбавлено необхідної підтримки для виконання і коаліційної угоди, і своїх програмних цілей, проголошених рік тому", - цитує Медуницю прес-служба НФ.

При цьому навіть ті потрібні, хоч і непопулярні реформи, на які пішов уряд України для того, щоб збалансувати державний бюджет і врятувати країну, стали підґрунтям для спекуляцій та інформаційних атак. "Я думаю, що у світовій історії не було жодного випадку, коли в країні, яка веде війну, яка колосально збільшує витрати на оборону, поліпшувалася б економіка, зростало виробництво, приходили інвестори і зростала заробітна плата. Таке неможливо апріорі", - сказав Медуниця, оцінюючи рік роботи Кабміну.

Серед позитивних змін, які вдалося все-таки здійснити, нардеп назвав бюджетну децентралізацію. "Місцеві громади отримали небачені досі кошти, які вкладали в розвиток: це і новий громадський транспорт, і нові дороги в містах", - резюмував він.

Нагадаємо, що після 11 грудня Кабінет Міністрів України втрачає імунітет від відставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram