ГоловнаПолітика

Time назвав Меркель "Людиною року"

Канцлер Німеччини випередила Путіна.

Канцлера Німеччини Ангелу Меркель оголошено переможцем у традиційній номінації "Людина року" американського журналу Time.

Номінація "Людина року" відзначає людей, які найбільше вплинули на події у світі в доброму чи поганому сенсі протягом року, що минає.

Меркель визнано "Людиною року", оскільки протягом року вона завжди була в центрі ключових політичних та економічних подій у світі.

Крім Меркель, за звання людини року боролися президент Росії Володимир Путін, президент Ірану Хасан Роухані, лідер терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді, кандидат у президенти США Дональд Трамп, а також активісти організації Black Lives Matter, які борються за права афроамериканців.

"Людину року" за версією журналу Time визначають щорічно в грудні - це робить головний редактор видання, починаючи з 1927 року. Аж до 1950 року лауреатом номінації ставали конкретні особистості, проте згодом звання отримували й абстрактні персонажі. 2014 року титулу "Людина року" удостоїлися люди, які доглядають за хворими на смертельно небезпечний вірус Ебола (The Ebola Fighters).

Першим цього звання удостоївся американський льотчик Чарльз Ліндберг, який першим в історії самотужки перелетів через Атлантику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram