ГоловнаПолітика

Бурбак закликав робити висновки з промови Байдена

Віце-президент США закликав ухвалити урядовий варіант податкової реформи і бюджету.

Бурбак закликав робити висновки з промови Байдена
Фото: EPA/UPG

Із промови віце-президента США Джо Байдена висновки повинні зробити всі, кожен для себе, заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час спілкування з журналістами в кулуарах Верховної Ради.

"Найголовніше - Байден запевнив нас, що США будуть підтримувати Україну в усьому. Вони будуть підтримувати накладення санкцій, поки не буде повернено Крим, поки не будуть виконані умови Мінських угод", - зазначив політик.

"По-друге, є ще один фронт - боротьба з раковою пухлиною - корупцією. Весь світ дивиться на нас, і ми не маємо права проґавити той шанс, який отримала Україна після Революції гідності", - зазначив Бурбак.

Він також підкреслив, що у своїй промові віце-президент США наголосив на необхідності виконати вимоги МВФ, зазначивши, що під меморандумом із Міжнародним валютним фондом стоять підписи і Президента України, і прем'єр-міністра.

"Не треба розгойдувати човен, у якому ми всі пливемо, не можна ставити під загрозу існування нашої держави. Треба об'єднатися і піти на компроміс один з одним. Підтримати податкову реформу, запропоновану урядом, узгоджену з МВФ, де виконано вимогу про неперевищення дефіциту бюджету в 3,7%. Разом прийняти бюджет держави", - акцентував голова фракції.

Нагадаємо, з часів знаменитої промови Джорджа Буша-старшого 1991 року Байден став першим американським чиновником такого високого рівня, який виступив у парламенті України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram