ГоловнаПолітика

Генпрокуратура відмовилася від захопленого за часів Пшонки подвір'я

Житловий будинок на Різницькій залишиться з дитячим майданчиком.

Генеральна прокуратура відмовилася від подвір'я на вулиці Різницькій, 11-Б, яке виділили їй для обслуговування адміністративної будівлі в травні 2013 року, коли генпрокурором був Віктор Пшонка. Про це повідомила у своєму фейсбуці нардеп Ольга Червакова.

Фото: facebook.com/chervakova

"Після скандального будівництва нової адмінбудівлі ГПУ часів Януковича згадала, що їй потрібна пожежна безпека, і замість того, щоб виконати приписи і ДБН, вона захопила частину прибудинкової території двох сусідніх житлових будинків - Різницька, 11-Б і Різницька, 13. Перед вікнами людей замість квітників і дитячих майданчиків повинен був вирости прокурорський паркан. Тоді ми обурювалися, штурмували громадську приймальню, приводили депутатів, погрожували влаштувати наметове містечко на анексованій території двору. Домогтися вдалося лише обіцянки нічого там не будувати, але разом з тим небезпека забудови залишалася", - повідомила Червакова.

30 листопада Генпрокуратура повідомила депутатку, що на адресу мера Києва Віталія Кличка і Київради направлено лист із відмовою від цієї земділянки.

Фото: facebook.com/chervakova
Фото: facebook.com/chervakova

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram