ГоловнаПолітика

Резніченко розповів про нову модель взаємодії влади і суспільства у Дніпропетровській області

Губернатор заявив, що Україні потрібна нова якість лідерства

Резніченко розповів про нову модель взаємодії влади і суспільства у Дніпропетровській області
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко заявив, що нова модель взаємодії влади і суспільства у Дніпропетровській області прискорила реформи. Такої думки дотримується керівник Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, пише РБК-Україна.

"Україна потребує нової моделі управління, нової якості лідерства. Нам необхідні реальні реформи, що змінюють якість життя людей на місцях, а не "галочка" для Києва чи ЄС. Таке завдання поставив президент Петро Порошенко. Швидкість, ефективність, результат - головні складові змін у нашому регіоні", - заявив Резніченко.

В основі всіх регіональних інновацій - зміни в кадровій політиці. Масштабна кадрова чистка, яку провів Резніченко, скоротила бюрократичний апарат в області на 600 штатних одиниць, повідомляє прес-служба.

"Мене не цікавить розмита колективна відповідальність, до якої всі звикли з часів "совка" - мене цікавить особиста ефективність кожного", - каже Валентин Резніченко.

За даними прес-служби, з 12 радників губернатора - 9 волонтери. До адміністрації прийшли нові люди - їх підбирали не за клановою приналежністю, а за здатністю ефективно вирішувати завдання. "Ми повністю змінили модель взаємодії "влада-суспільство". Волонтерська активність лежить в основі більшості наших проектів", - зазначив дніпропетровський губернатор.

Так, Дніпропетровська область змогла впровадити такі проекти, як Центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям, Реабілітаційний центр, Гаряча лінія психологічної підтримки. В рамках антикорупційної стратегії та реформи управління область першою запустила такі проекти як ProZorro, iGov.org.ua.

На електронні торги перейшли вже понад 250 організацій. Список електронних адміністративних послуг розширився до 150. У бюджетній децентралізації і темпах об'єднання громад - область теж лідер, заявляє Резніченко. За підсумками 2015 року, обласний бюджет буде перевиконано на 30%, а 4 грудня Дніпропетровська область першою в Україні ухвалила обласний бюджет на 2016 рік.

"В умовах децентралізації, реформи повинні мати яскраво виражений регіональний вимір. І проводитися швидко. Ми змогли запустити в регіоні соціальні ліфти. Воля до змін повинна виходити не тільки зверху, з Києва, а й знизу, з регіонів. Тут важлива швидкість реформування. Є таке поняття - "пастка повільних реформ". У сучасних умовах для України - це не просто втрата часу. Це ще й загроза суверенітету і безпеці. На Дніпропетровщині ми знайшли рецепт прискорення", - резюмував Валентин Резніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram