ГоловнаПолітика

Байден закликав депутатів згуртуватися навколо інтересів України

Віце-президент США попросив не забувати Небесну сотню.

Байден закликав депутатів згуртуватися навколо інтересів України
Фото: стоп-кадр видеотрансляции на rada.gov.ua

Віце-президент США Джо Байден під час промови у Верховній Раді закликав депутатів не керуватися приватними інтересами, а згуртуватися заради інтересів України.

Байден попросив бути гідними пам'яті Небесної сотні і не втягувати країну у чвари.

"Перед вами історична можливість, щоб вас запам'ятали, щоб ви залишилися в історії як Рада, яка поставила нові стовпи свободи, яких так хотіли й очікували українці", - заявив віце-президент.

"Ми бачили, як реформи впроваджувалися, а потім їх згортали. Ми бачили, як олігархи, які не зацікавлені у змінах, були відсторонені від влади, а потім бачили, як вони поверталися. Ми бачили, як реформаторів переслідували внаслідок політичної помсти, і ми знаємо, що яскраве полум'я надії на створення нової України було погашене цією отрутою, якою просякла вся країна. Але через кілька років це полум'я знову було запалено - і люди, і багато з них у цьому залі, почали нову революцію Гідності", - згадав Байден.

"Перед кожним із вас стоїть відповідальність використати цю можливість, ці жертви, які були принесені на Майдані, перед кожним із вас стоїть завдання використати цю можливість для того, щоб відповісти на виклик історії і, нарешті, побудувати об'єднану, демократичну українську націю, яка витримає випробування часом", - резюмував віце-президент США.

Нагадаємо, серед актуальних проблем України Байден назвав корупцію, яку порівняв із раковою пухлиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram