ГоловнаПолітика

Голову Запорізького району обшукали у справі про побори з похоронного бізнесу

Віктора Щербину назвали ставлеником кримінального авторитета Анісіма

Голову Запорізького району обшукали у справі про побори з похоронного бізнесу
​Виктор Щербина
Фото: http://zrda.gov.ua/

Правоохоронні органи провели обшук у будинку голови Запорізької райадміністрації Віктора Щербини та вилучили документи, що свідчать про його причетність до корупції у сфері ритуальних послуг.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Він - один із фігурантів і учасників ОЗУ, яке діє на ринку ритуальних послуг у Запоріжжі. Вилучено документи, що вказують на зв'язок Щербини з "ритуальниками". Крім того, на допитах співробітники "швидкої допомоги" і компанії- "ритуальники" свідчать, що вони давали відкати особам, наближеним до Щербини", - сказало джерело.

За його словами, Щербина також є депутатом Запорізької обласної ради.

"У минулому він очолював ритуальну службу Запорізької райради і був заступником глави Вільнянської райадміністрації під час президентства Януковича", - зазначив співрозмовник.

Він додав, що діяльність Щербини пов'язують із кримінальним авторитетом Євгеном Анісімовим.

За словами джерела, інтереси Щербини під час обшуку представляв адвокат Михайло Козар, який надає юридичні послуги ритуальним службам Запоріжжя.

Співрозмовник підкреслив, що Щербина пов'язаний із депутатом однієї з районних рад Запорізької області, відомим у кримінальному світі на прізвисько "Гриша".

Під час обшуку виявлено його листування з "Гришею" і розрахунки, які вказують на поділ грошей між ними.

Співрозмовник також повідомив, що після обшуку у себе вдома "Гриша" втік із Запоріжжя.

Нагадаємо, Анісімова затримали 21 жовтня 2013 року в аеропорту "Бориспіль" в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання). Санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі. При цьому в офіційному повідомленні МВС його назвали кримінальним авторитетом "Анісімом".

Анісімов просидів за гратами три місяці, поки 27 січня 2014 року Печерський райсуд Києва не змінив йому запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд. Він не забув цим скористатися і втік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram