ГоловнаКультура

Нідерланди звинуватили Україну у вимаганні €50 млн за повернення вкрадених картин

У справі фігурують батальйон ОУН, Тягнибок і Наливайченко.

Фото: http://nos.nl/

Картини, украдені 2005 року з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), знайшлися в Україні і зараз перебувають у руках батальйону ОУН.

На сайті одного з найстаріших музеїв Голландії повідомляють, що в липні 2015 року з голландським посольством у Києві сконтактували дві людини, які стверджували, що є членами українського батальйону добровольців. Вони заявили, що всі картини в них, і як доказ надали фотографію однієї з картин зі свіжим номером української газети. Представники батальйону погодилися повернути картини за винагороду.

Як повідомляє новинний портал NOS, представник музею Артур Бранд на прес-конференції сказав, що вони вимагали 50 млн євро, при тому що фактична вартість колекції близько 1 млн.

"Згодом я чув від перевірених джерел, що лідер української ультраправої партії "Свобода" за лаштунками смикає за ниточки, - сказав Бранд. - Також ім'я Валентина Наливайченка спливало регулярно. Це колишній керівник української спецслужби. Я не можу розголошувати деталі, але зв'язок між украденими творами мистецтва і спецслужбою є більш ніж правдоподібним".

На сайті музею доступні фотографії вкрадених творів мистецтва.

Тягнибок у своєму фейсбуці вже відповів на звинувачення, спробувавши відбутися жартами.

Шановний представник музею Західної Фрісландії! Ось, "знайшлися" картини - приїжджайте, забирайте і виставляйте!))

Posted by Олег Тягнибок on Monday, December 7, 2015

Нагадаємо, після повалення Віктора Януковича представники Майдану зайняли кілька особняків колишніх представників влади. У них нерідко знаходили твори мистецтва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram