ГоловнаПолітика

У суді над Александровим і Єрофєєвим допитали Савіка Шустера

Журналіст підтвердив, що росіяни зізналися йому в тому, що є військовими.

У суді над Александровим і Єрофєєвим допитали Савіка Шустера
Савик Шустер в суде над тольяттинскими спецназовцами
Фото: zona.media

Російського журналіста Савіка Шустера допитали в понеділок на суді у справі російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, повідомляє "Медіа-зона". Шустер 21 травня взяв інтерв'ю у спецпризначенців, коли ті перебували на лікуванні у шпиталі.

Шустер розповів, що його студія багато місяців намагалася отримати матеріали чи зустрітися з російськими військовими, які брали участь у бойових діях на території України. Тож коли з'явилася інформація про затримання двох співробітників ГРУ, він одразу попросив про можливість зустрітися з ними.

Він додав, що Александров і Єрофєєв повідомили, що "вони військовослужбовці російських військових сил" і виконували бойове завдання свого військового керівництва.

Шустер також розповів, що на здоров'я Александров і Єрофєєв не нарікали. Дозвіл на інтерв'ю журналісти отримували не від лікарів, а від СБУ. У шпиталі була охорона, але вона перебувала поза палатами Єрофєєва й Александрова під час інтерв'ю.

Інтерв'ю Шустера з Александровим і Єрофєєвим

Перед Шустером також допитали військового хірурга Артура Кравченка, який оперував Александрова після того, як його затримали. "Коли його поклали на операційний стіл, я в нього запитав, чи дійсно він військовослужбовець РФ? Він сказав - так, ГРУ", - згадав свідок.

Нагадаємо, Україна звинувачує спецпризначенців у військовій діяльності, терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, розвідці, диверсіях, а також у скоєнні теракту, внаслідок якого загинув сержант 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов.

Адвокати обвинувачених зі свого боку наполягають на тому, що оскільки розвідники були не затримані, а евакуйовані з поля бою внаслідок поранень, їх слід визнати військовополоненими відповідно до Женевської конвенції.

Під час судового засідання 10 листопада Александров і Єрофєєв відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram