ГоловнаПолітика

Подачу електрики в Крим відновлять найближчим часом, - Порошенко

Президент підкреслив, що Крим - це українська земля, а кримчани - українці

Подачу електрики в Крим відновлять найближчим часом, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Аварійне постачання електроенергії в Крим через одну ЛЕП відновлять найближчим часом.

Про це президент Петро Порошенко повідомив сьогодні в інтерв'ю українські телеканали.

"Аварійне постачання через одну нитку ЛЕП відновлятьо найближчим часом, до речі, під час проведення консультацій з кримськими татарами", - повідомив президент.

Також Порошенко зазначив, що в результаті аварії спостерігалися серйозні труднощі з енергозабезпеченням кількох районів на півдні України, зокрема в Херсонській та Миколаївській областях.

Крім того, говорячи про анексований півострів, Порошенко підкреслив, що Україна поверне Крим, використовуючи міжнародно-правові механізми, політико-дипломатичним шляхом і через судові рішення.

"Для Путіна це територія, яка має бути заселена вихідцями з Сибіру, котрих зараз терміново перевозять у Крим, або перетворення Криму на велику військову базу. Для мене Крим - це українська земля, а кримчани - це українці", - заявив президент.

Президент підкреслив, що Україна повинна зробити все можливе для того, щоб захистити права кримськотатарського народу, який зараз перебуває в Криму під тиском.

«Я буду все робити, щоб у результаті розробленої стратегії, використовуючи міжнародно-правові механізми, над якими ми працювали, в тому числі і в Парижі, ми забезпечили через судові рішення, через політико-дипломатичний шлях повернення Криму, альтернативи цьому шляху не існує», - підкреслив він.

Порошенко також заявив, що 3 листопада звернувся до уряду щодо введення режиму закриття митних пунктів пропуску для вантажних автомобілів.

Нагадаємо, раніше глава Меджлісу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що Кабінет Міністрів завершив розробку проекту постанови про обмеження постачання товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані й не підконтрольні центральній владі території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram