ГоловнаПолітика

Яценюк розповів, яким має бути бюджет на 2016 рік

Прем'єр анонсував підвищення соцстандартів і продовження соцвиплат

Яценюк розповів, яким має бути бюджет на 2016 рік
Фото: molbuk.ua

У держбюджеті на 2016 рік насамперед мова мусить іти про підвищення соціальних стандартів і фінансування армії.

Про це заявив глава уряду Арсений Яценюк у "10 хвилинах з прем'єр-міністром".

"У вересні ми підвищили соцстандарти на 13 і 19% відповідно. Нам не вдалося повністю компенсувати втрати українських сімей від зростання цін, але наступного року ми закладаємо зростання доходів населення України на 12%, що повністю компенсує зростання цін і тарифів у 2016 році", - заявив Яценюк.

"Усі базові соціальні виплати залишаться, як для інвалідів, так і для ветеранів, чорнобильців, виплати при народженні дитини здійснюватимуться у 2016 році", - цитує прем'єр-міністра "Українська правда".

Яценюк додав, що серед ключових бюджетних пріоритетів фінансування армії: "Ми пропонуємо збільшити обсяг фінансування української армії на 10 млрд. гривень: з 90 до 100 мільярдів гривень".

За його словами, уряд вважає за необхідне продовження процесів бюджетної децентралізації і очікує, що доходи місцевих бюджетів додатково зростуть на 30 млрд гривень.

Також буде продовжено програму субсидій.

Наступного року уряд також планує виділити майже 7 млрд гривень на капітальне будівництво.

Глава уряду нагадав, що разом з держбюджетом необхідно ухвалити новий Податковий кодекс. При цьому Яценюк нагадав, що 8 грудня відбудеться засідання Нацради реформ, на якому треба дійти взаємної згоди як щодо Податкового кодексу, так і щодо проекту бюджету.

Також Яценюк повідомив, що протягом 2015 року доходи державного бюджету перевиконано більш ніж на 30%, інформує РБК-Україна.

"У нас закінчується календарний рік. Але це не тільки календарний, а й бюджетний, і фінансовий рік для уряду України. Протягом цього бюджетного року нам вдалося перевиконати доходи державного бюджету більше ніж на 30%. Те саме відбувається і з доходами місцевих бюджетів - майже 40% перевиконання", - заявив Яценюк.

За його словами, завдяки цим показникам вдалося профінансувати ЗСУ, пенсії і зарплати.

Нагадаємо, 30 листопада Міністерство фінансів України оприлюднило оновлений проект державного бюджету України на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram