ГоловнаПолітика

У Кривому Розі усунули перешкоду для перерахунку голосів

Райвиборчкоми, які порушили закон, розігнали.

У Кривому Розі усунули перешкоду для перерахунку голосів

Криворізький міськвиборчком скасував постанови районних комісій про непроведення перерахунку голосів на виборах мера міста, прийняті у ніч з 30 листопада на 1 грудня, і сформував нові комісії.

Про це повідомляє місцевий сайт 0564.

30 листопада апеляційний суд задовольнив позов кандидата від "Самопомочі" Юрій Милобога про перерахунок голосів на шести дільницях. Однак у ніч з 30 листопада на 1 грудня райвиборчкоми вирішили не проводити перерахунок.

Криворізький міськвиборчком засідав від 18:45 4 грудня до ранку 5 грудня. Він скасував постанови шести виборчкомів, прийняті в ніч з 30 листопада на 1 грудня, і визнав ці постанови грубим порушенням закону "Про місцеві вибори".

Крім того, комісія сформувала нові склади райвиборчкому. Для цього було проведено жеребкування і розглянуто подання місцевих організацій політичних партій.

Протягом роботи міськвиборчкому у фойє міськради і на вулиці чергували представники поліції і "Громадської варти". У роботу комісії ніхто не втручався.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог з відривом 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть вступив на посаду мера. Однак Милобог поразку не визнав, заявив про фальсифікації, звернувся до суду і домігся перерахунку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram