ГоловнаПолітика

Яценюк стверджує, що контракт на постачання електроенергії у Крим підписали без його відома

Прем'єр очікує від правоохоронців завершення розслідування з цього питання.

Яценюк стверджує, що контракт на постачання електроенергії у Крим підписали без його відома
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що контракт на постачання електроенергії в АР Крим в 2014 році підписали без його відома.

Про це прем'єр заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Нагадаю вам історію річної давності, коли без мого відома було підписано контракт на постачання електроенергії до Криму", - зазначив прем'єр, якого цитує РБК-Україна.

За його словами, він очікує від правоохоронців завершення розслідування з цього питання.

Крім того, за словами прем'єра, Україна має намір відновити електропостачання двох заводів - "Кримського титану" і "Кримського содового заводу".

"Нині йдеться виключно про відновлення електропостачання в Херсонській області та на двох кримських заводах - "Титані" і "Соді", - зазначив Яценюк.

Глава уряду пояснив, що відсутність на цих об'єктах електрики може призвести до проблем техногенного характеру. Він констатував, що через відсутність електроенергії страждає південь Херсонської області.

Нагадаємо, електроенергію в анексований Росією Крим постачають із Херсонської області України чотирма ЛЕП, які були пошкоджені в ніч проти 22 листопада. У результаті мешканці півострова другий тиждень живуть в умовах надзвичайної ситуації. Світло в будинки кримчан подають лише кілька годин на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram