ГоловнаПолітика

Порошенко перепросив за невдалу фразу про волонтерів

Президент назвав волонтерський рух "унікальним явищем, яке властиве лише Україні"

Президент Петро Порошенко перепросив за невдалу фразу, сказану ним під час виступу в Центральному будинку офіцерів ЗСУ, про те, що у війні на Донбасі Україна перемогла б і без допомоги волонтерів.

Про це йдеться в його заяві на офіційному сайті.

Президент наголосив на унікальній ролі волонтерів у розвитку Збройних сил України і підкреслив, що без їхньої допомоги перемога була б неможливою.

"Низький уклін і велика повага всьому волонтерському руху", - заявив Порошенко на засіданні Національної ради реформ.

Він також підкреслив, що саме волонтери були першими, хто почав реформування всіх органів державної влади. У першу чергу, це було продемонстровано в Міністерстві оборони.

"Був висаджений "волонтерський десант", який днями й тижнями без сну забезпечував початок ефективного функціонування органів державної влади, боротьбу з корупцією, прозорість процесів і підвищення ефективності використання державних коштів, - сказав Порошенко. - Вибачте за вирвані з контексту слова, які намагалися поширювати в соціальних мережах".

Президент нагадав, що завтра, 5 грудня, в Україні відзначають Міжнародний день волонтера, і назвав волонтерський рух "унікальним явищем, яке властиве тільки Україні". За його словами, волонтерами були 80 відсотків українців.

"Хтось, перераховуючи останні копійки телефоном на підтримку армії, хтось залишив звичний спосіб життя і поїхав на фронт, щоб забезпечити першу зароджувану українську армію всім, чим можна, бо не було нічого. Хтось добровольцем записався до лав ЗСУ. Те, що нам вдалося захистити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави, є одним з головних досягнень минулого року", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше волонтери оголосили про запуск власних "інформаційних військ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram