ГоловнаПолітика

ЗСУ за рік отримали 9 літаків, 9 вертольотів і 316 танків

Порошенко знову заявив, що Росія - не братня країна.

ЗСУ за рік отримали 9 літаків, 9 вертольотів і 316 танків
Фото: facebook.com/ato.news

Збройні Сили України 2015 року отримали 9 літаків, 9 вертольотів, 316 танків, 251 бойову броньовану машину, 221 машину реактивної артилерії, 500 автомобілів. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час промови на урочистостях до Дня ЗСУ.

Протягом "останнього мирного року", додав він, ЗСУ отримали тільки два модернізовані літаки і три автомобілі.

"Можливо, в абсолютних показниках і порівняно з окремими країнами світу, зокрема з Російською Федерацією, це не так багато. Але військовий бюджет Росії в 40 разів більший від нашого", - заявив президент.

Порошенко додав, що також вдалося істотно наростити реальну, а не паперову чисельність української армії.

"Інформація для тих, хто наївно цікавиться: а навіщо ж нам, українцям, зараз така велика армія. А ви довжину так званого братнього кордону вимірювали? Ми не можемо дозволити собі бути такими легковажними, як до цієї Вітчизняної війни, тримаючи тисячі кілометрів відкритого, нічим не оснащеного кордону з країною, яка вже кілька років готувала плани нападу на Україну", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, у вересні Міністерство оборони скерувало Мінфіну бюджетний запит на 2016 рік, у якому попросило виділити 86,952 млрд грн на потреби армії. Це майже удвічі більше, ніж передбачено держбюджетом-2015. При цьому Рада національної безпеки і оборони України рекомендує Кабінету Міністрів виділити щонайменше 100 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram