ГоловнаКультура

У Лондоні пройдуть Дні українського кіно

Британцям покажуть "Живу ватру", "Поводиря" і "Трубача"

У Лондоні пройдуть Дні українського кіно
Кадр из фильма "Жива ватра"

З 10-го по 13 грудня в Лондоні пройдуть Дні українського кіно.

Про це повідомляють організатори показів.

Глядачам представлять добірку українських повнометражних і короткометражних фільмів останніх років, а також фільм Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою".

Фестиваль відкриється в кінотеатрі RichMix у районі Shoreditch 10 грудня показом документального фільму "Жива ватра" Остапа Костюка. Цього ж дня в Посольстві України у Великобританії пройде прес-конференція, присвячена Дням українського кіно.

У наступні дні в Лондоні покажуть фільми "Поводир" Олеся Саніна, "Трубача" Анатолія Матешка, "ТогоХтоПройшовКрізьВогонь" Михайла Іллєнка, "Білого птаха з чорною ознакою" Юрія Іллєнка та збірку найкращих українських короткометражок з 45-ї "Молодості" (включаючи фільм-переможець національного конкурсу "Віддалік" Катерини Горностай).

Після фільмів будуть проходити обговорення з глядачами, в яких візьмуть участь творці картин - режисери або продюсери.

Окрім того, в Центральному будинку Спілки українців Великобританії пройде презентація проекту фільму Михайла Іллєнка "Толока".

Організаторами Днів українського кіно виступили КМКФ "Молодість", Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива в ім'я майбутнього" за підтримки Держкіно.

Нагадаємо, у квітні цього року Тиждень українського кіно пройшов у Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram