ГоловнаПолітика

Україна готується до захисту, вивчаючи застосування авіації РФ у Сирії, - Турчинов

У разі  агресії з повітря Україна буде захищатися, знищуючи агресора в повітрі.

Україна готується до захисту, вивчаючи застосування авіації РФ у Сирії, - Турчинов
Фото: Сергей Нужненко

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зазначає, що Україна вивчає застосування Росією бойової авіації в Сирії, щоб бути готовою до захисту держави в повітрі.

Як сказав Турчинов в ефірі "5 каналу", Україна дуже стурбована тим фактом, що Росія активно застосовує і відпрацьовує у Сирії бойову авіацію.

"Ми вивчаємо стратегію і тактику військових Росії в заподіянні ударів з повітря. І безумовно, ми розуміємо, що Росія у разі ескалації конфлікту на сході нашої країни або на будь-якій ділянці українсько-російського кордону може застосовувати авіацію, і ми повинні бути до цього готові" , - підкреслив Турчинов.

Він заявив, що "за умови, що агресія буде з повітря, ми будемо захищати себе, знищуючи агресора в повітрі".

Нагадаємо, 27 листопада імовірно російські літаки завдали декілька авіаударів по місту Аазаз, розташованому за п'ять кілометрів від турецького кордону.

Напередодні стало відомо про авіаударі по колоні вантажівок з гуманітарною допомогою в Аазазі. Турецьке державне агентство Anadolu стверджувало, що авіаудар було завдано саме російськими військовими літаками. Щонайменше семеро осіб загинули і ще 10 постраждали в результаті цього авіаудару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram