ГоловнаПолітика

Євродепутати закликали ЄС надати Україні безвізовий режим

Безумовне скасування для України віз сприятиме продовженню реформ у країні, впевнені в Європарламенті.

Євродепутати закликали ЄС надати Україні безвізовий режим
EPA/UPG
Фото: EPA/UPG

Група депутатів Європейського парламенту звернулася з листом до вищого керівництва Європейського Союзу, в якому попросила надати Україні безвізовий режим.

Лист на ім'я президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні та профільних європейських комісарів підписав 31 європейський депутат, передає УНІАН.

"Ми переконані, що безумовне надання Україні і Грузії, яка також домоглася значного прогресу у відповідних галузях безвізового режиму, відображатиме справжню відданості Європейського Союзу Східному партнерству, яке стає дедалі актуальнішим з урахуванням величезного військового, політичного, економічного та пропагандистського тиску на цих асоційованих партнерів ЄС. Крім того, це зміцнить рішучість України, а також Грузії продовжувати шлях реформ, сприяючи позитивним демократичним змінам у цих країнах", - йдеться в листі.

Депутати висловили переконання, що "завдяки спільним зусиллям українські та грузинські люди стануть бенефіціарами лібералізації візового режиму вже в наступному році".

У листі, зокрема, європарламентарі звернули увагу Ради та Єврокомісії на "суттєвий прогрес, досягнутий до теперішнього часу урядом України в реалізації необхідних вимог щодо пакета, спрямованого на лібералізацію безвізового режиму".

З огляду на це вони наголосили на "двох найважливіших сферах - боротьбі з корупцією та дискримінацією". "Це законодавство, зокрема Закон про Національне агентство України з виявлення, відстеження та управління активами, отриманими від корупції, відкриває шлях для введення в Україні нового інструмента у сфері боротьби з корупцією, спрямованого, в першу чергу, на поліпшення життя пересічних українських громадян", - пояснили вони.

Також політики вказали на впровадження антидискримінаційних поправок до Трудового кодексу, яке "показало, що українські влада і суспільство підтримують права людини у всіх їх проявах, що є обнадійливою ознакою зміцнення демократії в Україні, ініційованої Революцією Гідності".

Нагадаємо, Європейська комісія до 15 грудня поточного року представить доповідь стосовно виконання українською стороною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram