ГоловнаПолітика

Нардеп Шурма зажадав публічних вибачень від колеги по Раді

Депутат довів, що він підвівся під час хвилини мовчання в парламенті.

Нардеп Шурма зажадав публічних вибачень від колеги по Раді
Фото: http://057.ua

Народний депутат України Ігор Шурма (Опозиційний блок) на своїй сторінці в мережі Фейсбук відповів на звинувачення на його адресу з боку народного депутата Ігоря Гузя ("Народний фронт"), який закинув Шурмі демонстративну неповагу до пам'яті жертв Голодомору.

"З подивом прочитав провокаційний пост Ігоря Гузя, який звинуватив мене в неповазі до жертв сталінського Голодомору 1932 - 1933 років. Як людина, вихована в дусі поваги до національних традицій, я не можу не схилити голови перед пам'яттю про мільйони співвітчизників, які загинули страшною смертю. Зате Гузь вдався до маніпулятивних провокацій, знявши на камеру фрагмент зачитування заяви, а не момент пам'яті", - зазначив Шурма.

"Нагадую, що саме під час ушанування пам'яті хвилиною мовчання прийнято вставати, що я і зробив. Це чудово видно на відео із сесійної зали. Кожен охочий може побачити, як Гузь під час зачитування заяви знімає на телефон сесійну залу (центральна верхня частина, 3 ряд , 12 год. 43 хв. 20 сек.). Також видно, як я підводжуся (12 год. 44 хв. 49 сек.) у момент, коли оголошують хвилину мовчання (я перебуваю в останньому ряду ліворуч, у глибині залу - вибачте за нечіткість зображення). Вважаю, що провокація Гузя не робить честі народному депутату, який вдається до відвертого маніпулювання, навішування ярликів на політичних опонентів, розпалювання ворожнечі, - і очікую публічних вибачень. Залишаю за собою право звернутися до суду, щоб захистити свої честь і гідність", - написав нардеп.

З подивом прочитав провокативний пост Ігор Гузь, який звинуватив мене у неповазі до жертв сталінського Голодомору 1932 - 1933 років. Як людина, вихована в дусі поваги до національних традицій, я не можу не схилити голову перед пам'яттю про мільйони співвітчизників, що загинули страшною смертю. Натомість Гузь вдався до маніпулятивних провокацій, знявши на камеру фрагмент зачитання заяви, а не момент вшанування пам'яті. Нагадую, що саме при вшануванні пам'яті Хвилиною мовчання прийнято вставати, що я й зробив. Це чудово видно на відео з сесійної зали. Кожен бажаючий може побачити, як Гузь під час зачитання заяви знімає на телефон сесійну залу ( центральна верхня частина, 3 ряд, 12год. 43хв. 20 сек.). Так само видно, як я встаю (12 год. 44 хв. 49 сек.) в момент, коли оголошується Хвилина мовчання (я перебуваю у останньому ряду зліва, в глибині залу - вибачте за нечіткість зображення). Вважаю, що провокація Гузя не робить честі народному депутату, який вдається до відвертого маніпулювання, навішування ярликів на політичних опонентів, розпалювання ворожнечі, і чекаю на публічні вибачення. Залишаю за собою право звернутися до суду, аби захистити свої честь та гідність.

Posted by Ігор Шурма on 1 грудня 2015 р.

Нагадаємо, напередодні вшанування пам'яті жертв Голодомору народний депутат Ігор Гузь поширив заяву про те, що народний депутат від Опозиційного блоку Ігор Шурма відмовився вшанувати пам'ять загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram