ГоловнаПолітика

ГПУ завершила слідство проти голови району у справі про хабар на $130 тис.

Олександрові Богуненку загрожує 12 років в'язниці за побори з бізнесу.

ГПУ завершила слідство проти голови району у справі про хабар на $130 тис.
​Александр Богуненко

Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Голопристанської районної державної адміністрації Херсонської області Олександра Богуненка в отриманні хабара в розмірі 130 тис. доларів.

Богуненкові та його співучаснику інкримінують ч. 4 ст. 368 КК України (вимагання й одержання неправомірної вигоди), повідомляє сайт ГПУ. За скоєння цього кримінального злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років, із конфіскацією майна.

Гроші голова Голопристанського району вимагав за непроведення перевірок суб'єктів господарювання на дотримання земельного законодавства.

Нагадаємо, Богуненка затримали в серпні цього року. ГПУ тоді повідомляла, що він під виглядом боротьби з незаконною торгівлею на узбережжі Чорного моря вимагав і отримав гроші від юриста однієї із сільських рад за непроведення перевірок торговельних майданчиків і безперешкодну діяльність значної кількості приватних підприємців району.

Президент Петро Порошенко усунув Богуненка з посади, проте досі не звільнив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram