ГоловнаПолітика

Звільнення всіх суддів не врятує систему від корупції, - представник Ради Європи

Юнкер закликала ретельно розглядати скарги на суддів

Звільнення всіх суддів не врятує систему від корупції, - представник Ради Європи
Фото: www.mvs.gov.ua

Звільнення всіх суддів не вирішить проблему корупції в судовій системі України. Про це заявила керівник департаменту з питань юстиції та правового співробітництва Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Ханне Юнкер під час конференції з питань конституційної реформи, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Звільнення суддів не може вирішити питання корупції в усій судовій системі", - зазначила вона.

"Підходи до зміни судового корпусу повинні бути дуже виважені, інакше системі загрожує параліч", - сказала вона.

Юнкер також додала, що важливо розглядати всі скарги з приводу підозр у корупції того чи іншого судді, а також створити жорсткий контроль за їхніми деклараціями.

Нагадаємо, фракція "Народного фронту" наполягає на заміні всіх суддів під час проведення судової реформи. Як відомо, проект змін до Конституції в частині судової реформи 30 жовтня затвердила Конституційна комісія, створена президентом. До цього проект схвально оцінила Венеціанська комісія.

А 25 листопада відповідний законопроект вніс у парламент Президент Петро Порошенко.

Внесення змін у Конституцію - тривалий процес. Спочатку парламент повинен скерувати проект змін на аналіз до Конституційного Суду. Після отримання вердикту КС депутати повинні 226 голосами схвалити проект у першому читанні. Потім на наступній сесії парламенту зміни до Конституції мають схвалити не менш ніж 300 голосами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram