ГоловнаПолітика

Порошенко назвав шантажем позицію Росії щодо ЗВТ України та ЄС

Зона вільної торгівлі набуде чинності, як і планували, з 1 січня.

Порошенко назвав шантажем позицію Росії щодо ЗВТ України та ЄС
Фото: twitter.com/STsegolko

Президент Петро Порошенко назвав шантажем позицію Росії щодо зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, яку було озвучено на переговорах у вівторок.

"Учора відбулися переговори Україна-ЄС-РФ. Позиція Росії неконструктивна. Ми не піддамося на шантаж", - цитує заяву Порошенка, зроблену на зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте, його прес-секретар у твіттері.

Президент України підтвердив, що ЗВТ набуде чинності з 1 січня 2016 року.

У Литві відбулося восьме засідання Ради президентів Литви й України, на якому обговорювали становище з безпекою в Україні, реалізацію Мінських угод, важливих правових та економічних реформ в Україні.

Нагадаємо, що напередодні голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що Росія зажадала від України приєднатися до російських санкцій, у тому числі проти країн Європейського Союзу, і відстрочила імплементацію зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також заявив, що Росія висунула вчора умови про відстрочку на 10 років запровадження Україною нових технічних і фітосанітарних стандартів.

1 грудня в Брюсселі пройшов 12-й раунд тристоронніх консультацій між РФ, ЄС і Україною у зв'язку з тим, що з 1 січня 2016 року набирає чинності угода про зону вільної торгівлі з ЄС. Переговори результату не дали і можуть отримати продовження.

Росія заявила про плани запровадити торговельні обмеження з Україною в разі набуття чинності угоди про ЗВТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram