ГоловнаКультура

У Німеччині "Майн Кампф" Гітлера перевидадуть з анотаціями

Єврейські організації і влада Баварії жорстко розкритикували перевидання гітлерівського "маніфесту"

У Німеччині "Майн Кампф" Гітлера перевидадуть з анотаціями
Mein Kampf
Фото: euroradio.fm

Інститут сучасної історії (IfZ) в Мюнхені в січні, вперше після Другої світової війни, має намір перевидати книгу Адольфа Гітлера "Майн Кампф" ("Моя боротьба").

Як повідомляє ВВС, книга вийде з поясненнями істориків, які, згідно із заявою директора IfZ Андреаса Віршінга (Andreas Wirsching), "похитнуть міф" навколо неї.

Перевидання гітлерівського "маніфесту" зазнало критики як з боку єврейських організацій, які вимагають накласти заборону на перевидання "Майн Кампф", так і з боку місцевої влади, яка заявила, що книгу взагалі не слід перевидавати.

"Майн Кампф" не заборонена в Німеччині законом, проте баварська влада використовувала той факт, що досі авторські права на книгу належали їм, і не допускала книгу фюрера до перевидання.

Авторські права на "Майн Кампф" закінчуються в грудні 2015 року, через 70 років після смерті автора, проте в канцелярії губернатора Баварії раніше заявляли, що зміст книги підбурює до насильства, а тому баварська влада подаватиме кримінальні позови проти осіб, які спробують перевидати книгу.

Наразі баварська влада не виступила із заявою про подачу позову, проте очікується, що допуск до книги буде обмежений.

За даними BBC, "Майн Кампф" видадуть накладом до 4 тисяч примірників з 3500 анотацій.

Нагадаємо, в червні 2012 року вищий земельний суд Мюнхена заборонив британському видавцеві Пітеру Макгі публікувати і поширювати уривки з "Майн Кампф".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram