ГоловнаПолітика

Голова ЦВК сподівається, що ТСК не втручатиметься в роботу виборчкомів

Виборчий процес відповідних виборів завершується вже у вівторок.

Голова ЦВК сподівається, що ТСК не втручатиметься в роботу виборчкомів
Фото: 24tv.ua

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський сподівається на невтручання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування порушень під час другого туру виборів мера Кривого Рогу 15 листопада в роботу виборчих комісій.

Про це голова ЦВК заявив під час зустрічі з делегацією місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі з Каетаною де Зулуетою Овтрам, повідомляє прес-служба ЦВК.

"Голова комісії також висловив сподівання, що створена Верховною Радою ТСК з питань, пов'язаних з виборами Криворізького міського голови, й окремі її члени зможуть утриматися від втручання у вирішення питань, які законом віднесено до виключних повноважень виборчих комісій, політичного та інших форм тиску на них", - сказано в повідомленні.

Під час зустрічі Охендовський підкреслив, що виборчкоми зобов'язані невідкладно розглянути окремі невирішені скарги і прийняти власні обгрунтовані рішення з урахуванням та на виконання рішень судів, зазначивши, що виборчий процес відповідних виборів завершується вже 2 грудня.

Нагадаємо, Дніпропетровський апеляційний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів на шести виборчих дільницях у Кривому Розі.

Як відомо, 16 листопада Криворізька міська виборча комісія встановила результати другого туру виборів - з перевагою 752 голоси переможцем другого туру оголошено Юрія Вілкула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram