ГоловнаПолітика

"Народний фронт" підтримає рішення Мартиненка скласти мандат

Фракція заявила, що депутат вчинив як відповідальний політик.

"Народний фронт" підтримає рішення Мартиненка скласти мандат
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт", у яку входить нардеп Микола Мартиненко, проголосує за проект постанови про складення ним депутатських повноважень.

Про це йдеться в заяві фракції.

"Фракція «Народний фронт» у Верховній Раді України розцінює заяву Миколи Мартиненка про складання депутатських повноважень як відповідальний крок українського політика, спрямований проти спроб очорнити уряд і владу, дестабілізувати ситуацію в Україні. Відмова нашого колеги від депутатського імунітету підкреслює його впевненість у своїй правоті, безпідставність і безглуздість звинувачень, висунутих проти нього в результаті спланованої інформаційної кампанії", - йдеться в заяві.

НФ наголошує, що проти Мартиненка немає жодних офіційних підозр чи звинувачень з боку правоохоронних органів ні в Україні, ні за її межами.

"Однак кампанія інформаційного кілерства проти нашого колеги протягом останніх тижнів почала нагадувати діяльність печальних сталінських трійок. Без наявності судових рішень, без пред'явлення офіційних підозр, без будь-яких інших підстав, крім популістських заяв на ток-шоу і в парламенті, нашому колезі спробували вже винести політичний вирок. Самозвані «члени трибуналу» грубо розтоптали таке засадниче поняття права, як презумпція невинності", - наголошено в заяві фракції.

"Наш колега сам заявив про готовність скласти депутатську недоторканність, тим самим продемонструвавши свою відкритість до будь-яких розслідувань і готовність довести свою невинність. Це сильний крок відповідального політика, який відверто говорить, що не буде ховатися і не боїться слідства, оскільки впевнений у тому, що дотримувався закону. Фракція «Народного фронту» висловлює розуміння та підтримку рішення Миколи Мартиненка і підтримає це рішення у сесійній залі", - повідомила фракція.

"Ми високо цінуємо його діяльність на посаді голови комітету з питань ПЕК, яка обмежувала апетити Росії та російських олігархів в Україні. Починаючи від рішень про повне виведення України з російської енергетичної залежності, закінчуючи розірванням угоди з Росією про участь у добудові енергоблоків на двох атомних станціях в Україні. Фракція «Народного фронту» звертається до українського суспільства із закликом розрізняти політиканство і реальну роботу. Коли урядом було відновлено обороноздатність країни і агресія Росії проти України захлинулася, нас попереджали про те, що Кремль робитиме ставку на дестабілізацію ситуації всередині країни. Якщо хтось шукав проявів цих планів Росії, то інформаційні диверсії проти коаліції за гроші деяких російських олігархів, які хочуть заробляти на українській енергетиці, є їх яскравим прикладом", - заявили в НФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram